Призови места спечелиха мажоретките на ОУ „Бачо Киро“ от състезанието „Търновска перла“

30.4.2024 г. 22:25:29

Шест първи места, 2 втори и едно трето място спечелиха мажоретките на ОУ „Бачо Киро“ от провелата се на 27 и 28 април във Велко Търново Купа по мажоретни дисциплини „Търновска перла“. Мажоретният състав на училището представи отлично композициите си с батони и помпони. Отличени бяха соловите изпълнения на: Джулианна Данева (ІІІд клас), Пламена Илиева (ІІб клас), Кристияна Катърова (ІІІг клас).

За най-малките мажоретки от ОУ „Бачо Киро“ това беше първо състезание, на което те се представиха успешно и спечелиха второ място.

Купа по мажоретни дисциплини „Търновска перла“ се провежда за трета поредна година, като това е и най-голямото състезание през годината по мажоретни дисциплини. Домакини са: Община Велико Търново, ОУ „Бачо Киро“.СК „Астрея“ и ДГ „Соня“.

През настоящата година участваха 800 мажоретки от 21 клуба от България, които радваха публиката в ДКС „Васил Левски“ в старата столица с общо 149 изпълнения в рамките на двата състезателни дни. Събитието беше открито с парад, последван от Аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина“.