Отличия за завоювани първи и втори места в математически състезания получиха наши ученици

24.4.2024 г. 17:00:55

С грамоти за постигнати високи резултати в олимпиади и състезания по математика бяха отличени ученици от начален етап на ОУ „Бачо Киро“. Първо място в областния кръг на олимпиадата по математика зае Александър Маслянков (ІVа клас). На второ място е Александър Пъшев (ІVд клас). Четвъртокласниците са отличени с грамоти от Регионално управление на образованието.

Двамата съименици заемат първите две места и на Пролетното математическо състезание, организирано от Съюза на математиците в България и Министерство на образованието и науката. Александър Маслянков е първи, а след него е Александър Пъшев.

Наши ученици бяха отличени и за постигнатия висок резултат от Националното състезание „Европейско кенгуру“. На първо и второ място при четвъртокласниците отново са съответно Александър Маслянков и Александър Пъшев. При учениците от ІІ клас първо място завоюва Петър Нанев (ІІв клас).

Получени и връчени на Максим Енев (ІІІд клас) бяха сребърна купа и диплома от Международна математическа олимпиада KINGS. Максим завоюва второто място за България от олимпиадата, провела се в края на 2023-та година в Румъния.