Учители в начален етап на образование към ОУ „Бачо Киро“ участваха в регионален форум

11.4.2024 г. 22:38:05

Учителите в начален етап на образование към ОУ „Бачо Киро“ Галя Лицова и Нина Русева участваха в регионален форум на програмата „Иновации в действие“ на тема „Аз, ти и другите и непознатото в познатото – иновации на позитивна промяна в образованието“, който се проведе в периода 27 – 29.03. 2024г., а домакин беше училище „Н. Й. Вапцаров“ – гр. Разград.

Целта на регионалния форум беше да се споделят добри практики и опит по отношение работата на иновативните училища. Участниците бяха от 28 образователни институции, а официални гости на събитието бяха държавни експерти от Министерство на образованието и науката, началниците и експерти от Регионалните управления на образованието в Разград, Русе, Силистра, Търговище, Габрово, както и представители на местната и централната власт.

В рамките на форума в направление  „Дигитално предприемачество и STEM – творчество, иноваторство при разработване на дигитални проекти“ Г. Лицова и Н. Русева споделиха своя опит в STEM обучението със свои колеги от училищата: ОУ „Димитър Благоев“ – В. Търново, ОУ „Н. Обретенов“ – Русе, ОУ „И. С. Тургенев“ – Разград, ОУ „Отец Паисий“, с.Подайва, обл. Разград, ОУ „Васил Левски“ – Разград.

Участниците във форума посетиха урок при открити врата в художествената галерия „Проф. Илия Петров“ на тема „Забележителности в града и около него“, а ученици от училището-домакин представиха презентация, пресъздаваща развитието на града през различните епохи.

В рамките на втория ден от регионалния форум преподавателите се включиха в изява „Жив музей на етнографската група „Капанци“, а след това участваха в работилници – капански накит и плетене без куки, иглонабиване, великденска работилница и изработване на капански китки. Учителите се убедиха, че програмата стимулира и подпомага интереса на учениците към националното, етнографското, природното, историческото и културно наследство на страната ни.