С тържество и благотворителен кулинарен базар посрещнахме празника Въведение Богородично

21.11.2023 г. 20:21:24

Благотворителен кулинарен базар и тържествен концерт се проведе в ОУ „Бачо Киро“ за Деня на християнското семейство и учащата се младеж – 21 ноември. Родители, ученици и учители организираха кулинарен базар с приготвени от тях сладки и солени лакомства. Всяко изделие се продаваше на цена от 1 лев. На обяд в Актовата зала се проведе тържествен концерт с песни, танци и стихове в изпълнение на ученици от училището. Празничен благослов отслужи отец Давид. Заедно с учениците, изучаващи религия, присъстващите казаха молитвата „Отче наш“. Благотворителната инициатива е под надслов „Ръка, пълна с обич“ и се провежда в сътрудничество с Дирекция „Социално подпомагане“ – Велико Търново. По примера на праведните Йоаким и Анна, родителите на Света Богородица, събраната сума ще бъде дарена на многодетно семейство.

Скъпи гости на нашия празник бяха Нейко Генчев – зам.-кмет на Община Велико Търново, проф. д-р Димитър Димитров – ректор на ВТУ, проф. д-р Магдалена Маринова Легкоступ – декан на ПБФ, гости от Светата Великотърновска митрополия, Петя Георгиева-Николова – председател на Училищното настоятелство, родители и приятели на училище „Бачо Киро“.

Празникът Въведение Богородично се посвещава на 25 години училищно обучение по Религия –християнство – православие. Учители по религия са: Ивелина Стефанова и Атанас Парушев, които през настоящата година обучават около 200 ученици.