С участие в две състезания учениците от V а клас се подготвят за лятната ваканция

7.6.2019 г. 10:13:39

Във викторина и спортен празник участваха учениците от V а клас при ОУ „Бачо Киро“. Състезанието-викторина „Ваканция здравей! Да играем безопасно!“ се организира от МВР, РУО и Община Велико Търново по инициатива на ГД „Национална полиция“, София. В него участват ученици от пети клас от 10 училища на територията на областта. Мероприятието се проведе в Голяма зала на Общината и се превърна в своеобразен детски празник. Учениците отговаряха на въпроси и задачи, свързани с наученото през учебната година в часовете по безопасност на движението и по теми за агресията в училище и други. Те показаха знания за работата на полицията, как се подава сигнал на телефон 112 и други. Интерес за всички присъстващи в залата бяха проведените демонстрации от страна на МВР. Всички правилно отговорили ученици получиха награди. Класен ръководител: Руска Христова.
На 01-ви юни петокласниците се включиха в спортно-туристическия празник „Ксилифор 2019“. Отбор „Огън“ в състав: Никола Георгиев, Мариа Цветанова, Яна Христова и Алисия Асенова участва в щафета във възрастова група V – VІІІ клас, като се класираха на второ място.
Спортно-туристическия празник е част от кампанията „Движи се и победи“ и се организира от Общински съвет Велико Търново, Община Велико Търново, РЗИ, Младежки дом и ТД „Трапезица 1902“.